Синовете на Златистия и на ексминистър Долорес Арсенова дават показания в ареста за стрелбата в центъра на София

DenNews.bg
19.10.2017
размер на текста:

 Синовете на Злати Златев-Златистия и на бившия министър на екологията Долорес Арсенова са в ареста, за да дават показания за стрелбата по време на купон вчера в столичния квартал "Лозенец". Йордан Златев възпроизведе хаотичната стрелба, но пистолетът се оказа законно притежаван от Калоян Арсенов, съобщава Nova.tv, позовавайки се на собствени източници от прокуратурата.

На този етап от разследването обвинение е повдигнато само на Йордан Златев, а министерския син се разпитва само като свидетел.

От Пресцентъра на МВР вчера излязоха със съобщение, че при тях е постъпил сигнал за безразборна стрелба в столичния квартал "Лозенец". По случая веднага бе задържан сина на Злати Златев-Златистия- Йордан Златев.

Стрелбата започнала край квартално заведение, където имало празненство. Сигналът в полицията е получен около 13:40 часа.
Към адреса незабавно са насочени екипи. Извършен е оглед. По първоначални данни рикоширал куршум се отклонил към близка сграда.
На място са установени група мъже, чиято съпричастност към стрелбата се изяснява. Установен е собственикът на оръжието, с което е стреляно, посочват от пресцентъра на МВР.
Изпълнителят, известен като Радо Шишарката е бил на мястото на инцидента, защото е поканен да пее на празненството.
Два куршума са уцелили прозорците на апартамент на младо семейство с дете. Полицията работи по случая.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети