Чиновничка по професия и творец по душа избра Сапарева баня за втора спирка на първата си изложба

DenNews.bg
17.10.2017
размер на текста:

Поредната изложба ще бъде представена тази седмица в Градската художествена галерия "Васил Крапчански" в Сапарева баня. На 20 октомври, петък, ще бъде открита изложба живопис на Цветанка Апостолова. Първото представяне на творби на Апостолова пред публиката в Сапарева баня, което е и второ в кариерата й на художник, е насрочено за 16:30 часа.
Интересен факт е, че Апостолова е възпитаник не на Художествената академия, а на Техническия университет. От 2003 г. е държавен чиновник, старши експерт е в Патентното ведомство. След 10 години зад бюро тя започва да преследва детската си мечта, да бъде творец. Първата й самостоятелна изложба става факт през тази година, а избраното име на експозицията не е случайно – „Ново начало“.
"Това, което съм завършила, няма нищо общо с рисуването. Като малка имах мечта да рисувам като художниците и винаги съм се чудела какво ще се получи, ако рисувам с професионални бои и платна. Така през 2013 г. превърнах една своя мечта в реалност. Използвам акрилни и маслени бои. Първата ми самостоятелна изложба беше тази година през месец април. Това беше моето „ново начало”, казва за себе си Цветанка Апостолова.

 

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети