Днес продължава ремонтът на Е-79 в участъка София-Перник през Владая

DenNews.bg
16.10.2017
размер на текста:

От днес в обедните часове продължава ремонтът на участък от път I-1 (Е-79) София - Перник, през прохода Владая. В петък, 13 октомври, завършиха предвидените строителни дейности в отсечката от „Черния кос“ до паметника на Войнишкото въстание. Вчера не бяха извършвани строителни работи, за да не се затруднява трафикът.
От днес, без спиране на движението ще се ремонтира отсечката от Александровия мост до паметника на Войнишкото въстание. Трафикът ще се регулира със светофарна уредба. Превозните средства ще преминават в платното, в което в момента не се извършват строителни дейности.
АПИ препоръчва на шофьорите да използват алтернативния маршрут по АМ „Люлин“, където за улеснение на трафика в участъка след тунел „Мало Бучино“ сутрин има две ленти за София, а следобед две за Перник. Целта е повишаване безопасността на движение в отсечката, по която в момента се извършва аварийно обезопасяване на скатове и превозните средства преминават двупосочно в платното за София.
В работните дни и в неделя сутрин от 6 ч. до 9 ч. в участъка от 5-ти до 11-ти км на АМ „Люлин“ има две ленти за София и една за Перник, а следобед от 16 ч. до 19 ч. има две ленти за Перник и една за София.
През останалата част от денонощието по АМ „Люлин“, включително и в събота, движението се извършва двупосочно в платното за София.
Необходимо е шофьорите да карат внимателно и да спазват пътната сигнализация.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети