ГДБОП щракна белезниците на заподозрения за измами Спас Василев от Кочериново

DenNews.bg
13.10.2017
размер на текста:

Спас Василев от Кочериново, или Александър Николов от мрежата с измами, е задържан. Това обявиха на пресконференция от прокуратурата днес.

Работата по разследването в сектор „Киберпрестъпност“ започна в края на август тази година по подадена жалба. Към момента има установени към 40 пострадали, като доста по-малко от тях досега са разпитани. По тази, причина материалите ще бъдат докладвани в прокуратурата в края на октомври. Има свидетели, които още не са дали показания, тъй като живеят в различни краища на страната. Продължава работата и по факти и обстоятелства, по които колегите тепърва очакват отговори от други институции, за да сме сигурни, че задържаният стои зад профила в интернет. Засега той е разглеждан като заподозрян, тъй като необходимите доказателства срещу него все още не са събрани. За да е качествен резултатът от работата ни, разследването трябва да се проведе както трябва, а то още е в начален етап, лаконичен бе директорът на ГДБОП главен комисар Ивайло Спиридонов, който подчерта че ГДБОП работи по случая от месец и половина. Всяка допълнителна информация на етапа би попречила на разследването, допълни Спиридонов на пресконференция в прокуратурата с участието на говорителя на главния прокурор Румяна Арнаудова, районния прокурор на София Радослав Димов и Ваня Панкова от сектор „Киберпрестъпност“ – ГДБОП.

Към момента в ГДБОП не са постъпили жалби от български граждани, които живеят в чужбина, но сигнали и жалби продължават да постъпват и те ще бъдат проверени, съобщи Ваня Панкова от „Киберпрестъпност“-ГДБОП.

Заподозреният Спас Василев от Кочериново е установен и задържан днес от служители на ГДБОП, отведен е в прокуратурата, повдигнато му е обвинение по досъдебно производство за измама, извършена през 2012г. и РП-София е постановила задържането му за 72 часа. До няколко дена се очаква в СРП да бъдат обединени досъдебните производства и от други прокуратури и разследването да се обогати и с допълнително извършени процесуално-следствени действия, като е вероятно да се стигне до повдигане на разширени обвинения за измами, извършени при условията на продължавано престъпление, посочи говорителят на главния прокурор. Измамниците съществуват, защото има хора, които се поддават на измами. Нашата работа е да полагаме усилия, да ги задържаме и да ги изправяме пред съда – обобщи в заключение Румяна Арнаудова.

Най-четено

Темите от "Кочериново"

Етикети