Бившият управител на общинската болница в Дупница Росен Тимчев с още една присъда

DenNews.bg
13.10.2017
размер на текста:

Бившият управител на общинската болница в Дупница Росен Тимчев се сдоби с втора осъдителна присъда в рамките на само три месеца.
Второто наказание на Тимчев, произнесено от Районен съд-Дупница, е за това, че на 20 юни тази година той съзнателно е използвал неистински официален документ -вносна бележка за внесена парична гаранция по досъдебно производство, което течеше срещу него за фалшивата му диплома.
Съдът не потърси отговорност от Тимчев за съставянето на фалшивата бележка, за което му бе наложено наказание само са използването й. Присъдата, произнесена на база споразумение между подсъдимия и прокуратурата, отново е пробация. Тя включва задължителна регистрация по настоящ адрес и срещи с пробационен служител да пъти седмично за срок от 1 година.
И тази присъда налага на Росен Тимчев полагането на безвъзмезден труд в полза на обществото в размер на 200 часа годишно за срок от 1 г.
Припомняме, че по обвинението за фалшивата диплома Тимчев също се призна за виновен и сключи споразумение с прокуратурата. Първата присъда също бе пробация, включваща обаче регистрация по настоящ адрес и срещи с пробационен служител с периодичност два пъти седмично за срок от две години, както и полагане на безвъзмезден труд в ползва на обществото от по 200 часа на година за срок от две години.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети