Дрон ликвидира Бялата вдовица и 12-годишния й син

DenNews.bg
12.10.2017
размер на текста:

Американски боен безпилотен апарат е ликвидирал британката Сали Джоунс, сражаваща се за терористичната групировка Ислямска държава. Освен Джоунс, известна като Бялата вдовица, е загинал и 12-годишният й син.
Операцията е била извършена в околностите на Ракка, съобщава Таймс.
"Предположението, че Джоунс, заедно със сина си, са мъртви, бе потвърдено", е съобщил военен източник, цитиран от изданието.
МИ-6, външното разузнаване на Великобритания, от години следи Сали Джоунс.
Историята на "бялата вдовица" стана известна на широката общественост през юли. Тогава арабският вестник "Ал-Хайат" разказа, как преди четири години една 45-годишна британка, майка на две деца, позната като член на рап групата Крънч, неочаквано се омъжила за мюсюлманин - основният вербовчик на ИД в Европа. След това тя заминава за Сирия, където става помощник на съпруга си.
Другата жертва, малкият син на Сали Джоунс, стана печално известен с това, че на "рекламните" видеоклипове на ИД изпълняваше екзекуциите на пленени войници или невинни граждани.
Мъжът на Джоунс беше ликвидиран преди 2 години също от американски дрон, След това тя продължи своята терористична дейност заедно с невръстния си син. Източник: dir.bg

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети