Българки са пострадали при масова паника в мол в Брюксел

DenNews.bg
09.01.2017
размер на текста:

Две българки са пострадали, били са буквално стъпкани, при масова паника заради предполагаема бомба в търговския център „Сити 2“ в Брюксел в петък вечерта.
Те вечеряли заедно с годеника на едната, когато вълна от хора ненадейно ги помита, съобщи ХарманБГ.
Обезумели мъже и жени минават през тях, тъй като се оказва, че коридорът за аварийния изход на ресторантите е на метри от масата, на която вечерят българките. Двете жени са сестри. И двете се разминават само със синини и с голям шок, тъй като решили, че паниката е причинена от стрелба.
Когато сестрите излезли пред мола вече имало полиция, криминални, представители на армията, хеликоптери, линейки.
По-късно за инцидента разказа белгийският вестник "Дерниер йор" в електронното си издание DH.be.

В началото на драмата е опит за дребна кражба. Двама тийнеджъри влезли в петък вечерта в магазин за дрехи в мола на оживената ул. „Ньов” - едно от основните търговски средища в Брюксел.
Единият взел тениска и влязъл в пробна кабина, където й откъснал сигналния елемент и се опитал да я открадне. Спряла го продавачка, но той побягнал, докато на входа го задържал охранител от магазина и извикал полиция.
Младежът се разкрещял и почнал да приканва околните да се бунтуват, после се изтръгнал с удари от охранителя, оставяйки в ръцете му собствената си фланелка. После полугол избягал в близката метростанция, където най-сетне го озаптили полицаи и гардове.
Докато крадецът буйствал и бягал, някакъв шегаджия от публиката се провикнал, че той носи бомба. В травмирания от тероризъм Брюксел, това било достатъчно, за да възпламени паника.
От масовата блъсканица мнозина пострадали, за двама дори се наложило да бъдат закарани в болница. Там им оказали помощ и ги пуснали по-късно вечерта.
В разследването се изяснило, че крадецът е добре познат на полицията и осъждан за кражби и побоища. Установено било обаче, че той не е крещял терористични заплахи.
17-годишният младеж е изправен пред съдия и обвинен е в кражба при отегчаващи вината обстоятелства и подстрекаване към бунт. Той остава в ареста. Източник: dir.bg

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети