20 г. затвор за мъж, убил бащата на жена си с ловна пушка

DenNews.bg
09.01.2017
размер на текста:

20 г. затвор затвор при първоначално строг режим постанови Окръжен съд-Враца за агресивен мъж, убил след множество заплахи бащата на жена си.
Стефан Мицев от с. Върбица бе признат за виновен за това, че на 29.05.2015 г. в с. Девене умишлено застрелял Петър Илиев с ловна пушка.
Подсъдимият Мицев около две години живеел на семейни начала с Г. Илиева в дома си в с. Върбица. Жената забременяла, но след поредния й нанесен побой и престой в болница на 01.04.2015 г. тя се прибрала при родителите си в с. Девене. Последвали телефонни обаждания от страна на Мицев с искане да се
върне при него, както и заплахи, "че ако не стори това, ще убие цялото й семейство".
На 10.05.2015 г. подсъдимият посетил Илиева в болницата във Враца, където тя родила син. Той отново опитал да я убеди да се прибере при него, но тя категорично отказала.
Късно вечерта на 29.05.2015 г. Мицев, въоръжен с незаконно притежавана от него ловна пушка "Hakan" 12-ти калибър, пристигнал пред къщата на родителите на Илиева в с. Девене. Той започнал да чука по прозореца на стаята, където
спели Илиева с бебето, майка й и сестра й. Майката на Илиева отворила вратата на терасата, а Мицев отново заплашил с думите "Сега ще ви застрелям всички".
В това време от другата стая излезли бащата и братът на Илиева. Мицев се уплашил и тръгнал да бяга, а двамата мъже го последвали. По време на преследването подсъдимият произвел няколко изстрела в тяхната посока, единият от които се оказал смъртоносен за пострадалия П. Илиев. След извършване на престъплението Мицев избягал и се скрил в изоставена къща в с.
Девене , където захвърлил оръжието.
След известно време той се обадил на телефон 112 и поискал да бъде изпратена патрулна кола, като на полицейските служители заявил, че прострелял брата и бащата на жена си.
Изготвената по делото съдебно-медицинска експертиза сочи, че братът на Г. Илиева - А. Георгиев е получил слепи огнестрелни наранявания по задната повърхност на гръдния кош, поясно и в областта на коляното.
Въпреки положените медицински грижи за спасяване на бащата на Илиева, седмица по-късно той починал в МБАЛ "Хр. Ботев" - Враца от огнестрелни наранявания на главата и белите дробове.
Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване пред Софийския апелативен съд, информират от пресцентъра на Апелативна прокуратура.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети