Община Дупница в готовност да съдейства на линейките за достъп до пациенти

DenNews.bg
06.01.2017
размер на текста:

Община Дупница е в готовност да оказва съдействие на линейките, ако достъпа им до пациенти или местопроизшествия е затруднен заради снега. Това увери зам.-кметът Крум Милев. Съдействие ще се оказва и на пожарната.
Милев обясни още, че всички машини на снегопочистващата фирма са не терен и не са спирали работа в последните часове, няма и да спират, докато условията го изискват.
„Главните улици са проходими в усложнената зимна обстановка. Няма проблем за движение на автобусите от градския транспорт, но са възможни закъснения от графика. 33-ма служители от общината са ангажирани за почистване на пешеходните зони”, обясни Милев. Общината е в постоянна връзка с кметовете и кметските наместници на селата.
Към момента има няколко сигнала за проблемени участъци в селата.
„Организирали сме достъпа до Гробищния парк в Дупница тази сутрин, тъй като има 3 погребения. Специализиран автомобил пътува и към Баланово поради същата причина, където достъпа до Гробищния парк е затруднен. Кризисният щаб е в готовност да се събере при необходимост, но на този етап няма причини за това”, коментира още зам.-кметът на Дупница.


Гражданите да подават сигнали на дежурните телефони 5 92 59 и 0879 523 474.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети