БЧК започва раздаването на хранителни пакети на нуждаещи се, вижте графика за област Кюстендил

DenNews.bg
04.01.2017
размер на текста:

Българският червен кръст започва поетапно раздаване на индивидуални пакети с хранителни продукти на нуждаещи се граждани. В цялата страна това са 288 974 души. По-долу може да видите графика за получаване на хранителните пакети в населените места в Кюстендилска област.
Раздаването ще продължи до 20 март и всички правоимащи, включени в списъците на Агенция Социално подпомагане, ще получат по 38,550 кг от 10 вида хранителни продукти – брашно – 10 кг; ориз – 6 кг; макаронени изделия – 3,500 кг; картофено пюре – 1,250; гювеч – 2,400 кг; компот – 1,600 кг; конфитюр – 2 кг; месна консерва – 1,800 кг; захар – 8 кг и вафли – 2 кг.
Освен хората, подпомагани с целева помощ за отопление през миналия отоплителен сезон (2015-2016 г.), право на хранително подпомагане имат и майки (осиновителки), които получават месечни помощи за отглеждане на дете до навършване на една година по реда на чл. 8, ал. 1 ЗСПД; лица и семейства, получили еднократна помощ за ученици, записани в първи клас по чл. 10а от ЗСПД; лица и семейства, получили еднократни или месечни помощи, предназначени за превенция и реинтеграция и отглеждане на детето при близки и роднини и в приемни семейства по реда и условията на ППЗЗД, и лица и семейства, инцидентно пострадали при бедствия и аварии при форсмажорни обстоятелства, подпомогнати с еднократна помощ по реда на чл. 16 от ППЗСП.

Графикът за раздаване на хранителните пакети за област Кюстендил е следния:

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети