Днес изтича валидността на годишните винетки за 2016 г.

DenNews.bg
31.01.2017
размер на текста:

Днес, 31 януари, изтича валидността на годишните винетки за 2016 г.
От Агенция Пътна инфраструктура напомнят, че годишна винетка с валидност, съответстваща на бюджетната година, по смисъла на чл. 10, ал. 2 от Закона за публичните финанси, е от 1 януари до 31 декември на годината, за която е издадена, като потребителите могат да ползват републиканската мрежа в срок до 31 януари на следващата година, при заплатена винетна такса за предходната година.
Това означава, че ако утре ви предстои пътуване извън общината, в която живеете, т.е. ще използвате държавни пътища, то трябва днес да си закупите нов стикер.
Цените на всички видови винетки са същите както и през 2016 г. Годишната винетка за леки автомобили е 97 лв., месечната – 30 лв., а седмичната - 15 лв.
При закупуването им шофьорите трябва да изискват касова бележка с вписан регистрационен номер на превозното средство, която трябва да се пази.
Винетки се продават в над 2500 разпространителски пункта. От тях 372 са с денонощен режим на работа. Това са големите бензиностанции, офисите на „Български пощи“, областните пътни управления и гранично контролно-пропускателните пунктове.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети