Крадци пребиха до смърт бизнесмен, съпругата му е тежко пострадала

DenNews.bg
03.01.2017
размер на текста:

Крадци са пребили до смърт 57-годишен бизнесмен от град Левски, а съпругата му е настанена в плевенската болница с тежки наранявания.
Жестокото убийство е извършено в нощта на 29 срещу 30 декември, като информацията бе потвърдена от МВР, но до момента от ведомството не са разпространили официално съобщение.
По първоначални данни в дома на 57-годишния Кирил Костадинов, известен като Киро Чейнджа, нахлуват трима мъже.
"Разбиват две врати. Налагат Киро с кол в главата, жена му... Обират му всичките ценности и пари. Брутална работа в навечерието на Нова година... Всички граждани сме възмутени", разказа приятел на Костадинов, цитиран от "Плевен Утре".
От дома на бизнесмена са откраднати над 100 000 лева, а нападателите успели да избягат.
Кирил Костадинов и съпругата му са транспортирани по спешност първо в местната болница. По думите на дежурния лекар бизнесменът е бил в кома, в потресаващ вид, а побоят – изключително жесток.
След това семейството бързо е било откарано в Университетската болница в Плевен, но въпреки усилията на лекарите там няколко часа по-късно 57-годишният Кирил е починал без да излезе от комата. Съпругата му обяснила, че помни всичко и ще свидетелства. Жената е с тежки травми и в критично състояние.
Жителите на Лески са настръхнали. Казват, че се страхуват да живеят в града. Енорийският свещеник Християн Стефанов дори публикува възмутително писмо на стената си във Фейсбук.
„Има беззаконие и ние го позволяваме с нашето небрежно поведение и безхаберие. Убеден съм, че полицията този път ще подходи сериозно към този случай. Но се надявам, когато делото влезе в прокуратурата и съда, нещата да приключат подобаващо – с наказание за такова брутално убийство”, коментира пред Нова телевизия отец Християн.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети