Убийство запали масови безредици в Полша

DenNews.bg
03.01.2017
размер на текста:

Убийство в новогодишната нощ предизвика масови безредици в град Елк, Полша. Жертвата е 21-годишен поляк, който бил наръган с нож от 26-годишен тунизиец, служител в заведение, от което жертвата и негов приятел взели две бутилки алкохол без да ги платят. Извършителят работил като готвач в ресторанта. Той подгонил двамата, за да ги принуди да платят алкохола. Отвън жертвата и извършителят първо се сбили, а след това полякът бил наръган с нож. Приятелят му хвърлил няколко бомбички по заведението, а след това избягал.
Така в първия ден на новата година, хора от 60-хилядния град и близките села започнаха да се събират пред ресторанта, за да протестират, като палят свещи в памет на загиналия.
В един момент обаче, някой започнал да хвърля запалителни бомбички и камъни, счупил прозорците на ресторанта. Крещели и антиимигрантски лозунги. Пристигналата жандармерията също била атакувана с камъни.
Полицаите обаче обградили мястото и не допуснали множеството до ресторанта. Двама полицаи са пострадали леко.
Арестувани са общо 28 души на възраст между 17 и 50 години и са обвинени в нарушаване на обществения ред и унищожаване на чужда собственост. Голяма част от задържаните били под въздействието на алкохол.
Прокуратурата заяви, че тунизиецът е направил самопризнание. Той може да бъде осъден на доживотен затвор, ако бъде признат за виновен в убийство. Източник: Дарик

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети