Проверяват гардове на охранителна фирма за побой над младежи в района на НДК

DenNews.bg
29.01.2017
размер на текста:

 Служители на частна охранителна фирма са обект на проверка във връзка с инцидент в района на НДК, информират от Пресцентъра на МВР.

На този етап от извършващата се незабавна проверка във връзка с разпространен видеозапис е изяснено, че около 13.45 часа двама младежи влезнали в заведение за бързо хранене в района на НДК. Между тях и персонала възникнало пререкание. Те отказали да напуснат обекта, поради което чрез паникбутон служител е повикал охраняващата частна фирма. Охранителите извели младите мъже от заведението.
Междувременно, към 14.15 часа, на тел. 112 постъпил сигнал за упражнено насилие. Незабавно на място са изпратени екипи на полицията и Бърза помощ. Полицаите установили подателите на сигнала – двама младежи на 19 и 20 години, с видимо неадекватно поведение. Те отказали да подават жалба, както и да бъдат прегледани от медицинския екип.
Към момента в столично районно управление са поканени за изясняване на обстоятелствата около случая служителите на частната охранителна фирма, включени в екипа, отзовал се на сигнала от заведението. Предстои да бъдат призовани за даване на показания и младежите, замесени в инцидента. Работата по случая продължава.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети