С яркото присъствие на дупничани в националното ръководство "Да, България" атакува Града на барикадите на парламентарните избори

DenNews.bg
29.01.2017
размер на текста:

 „Да, България” на Христо Иванов ще атакува Града на барикадите на парламентарните избори с яркото присъствие на дупничани. Това стана ясно при представянето на идеите и бъдещата работа на партията в препълнената зала в Дома на техниката в Дупница, където дойде лидерът Христо Иванов. Тук той и четирима от представителите на националното ръководство представиха каузите на партията, сред които превес ще има борбата с корупцията. Дупница се оказа втората спирка от нацоналната обиколка на Христо Иванов и хората от екипа му.
Христо Иванов обяви, че на предсрочните парламентарни избори партията ще участва със собствена регистрация. На въпрос дали в листата ще има дупничани, Иванов отоговори, че ще се търси максимално балансирано и възможно най-широко представителство.

 


 В бъдещата си работа Христо Иванов ще рачита на експертната работа на юриста и правозащитник Любомир Авджийски, чиито родители са от Дупница и който свързва най-хубавите дни от живота си с този град. Но припомни и за други дни.
В залата на Дома на техниката той обрисува ситуацията в града като още по-влошена от бандитските времена на Злати Златев-Златистия, Гяволето, братя Галеви и техните приближени.
„Много млади хора и семейства от Дупница са икономически мигранти в Италия, особено в Милано. Много заминаха там, за да се спасят от рекета на мутрите, но биваха намирани и там и отново подлагани на тормоз”, припомни Люомир Авджийски.

 

 

 

Графичният дизайнер Иван Червенков, роден и израсъл в Дупница, каза, че дълги години от неговия живот, както и на семейството му, са минали в пълно неглижиране на политическия живот. До деня, в който станал свидетел на многохилядните протести, провокирани от избора на депутата от ДПС Делян Пеевски за директор на ДАНС през юни 2014 г.
"И тогава разбрах, че повече не мога да се изолирам от политиката и начина, по който се управлява България", заяви Червенков. И в тези дни става автор на серия колажи, взривили социалните мрежи по време на протестите, с които представя своята гледна точка за случващото се на политическата ни сцена.

 

 

Актьорът от Общински драматичен театър „Невена Коканова” в Дупница Ивайло Захариев, който също е в националното ръководство на „Да, България” призова хората да спрат да се страхуват, защото това им пречи на бъде осъществена промяната. Като пример за това, че корупцията е обхванала всички сфери, той даде пример и с киното и театрите, където държавните субсидии идват при точно определени хора и че се харчат милиони, без да има налице качествен продукт.

 

 

Пред дупничани говори и икономистът Вера Асенова, завършила университет в Будапеща, специализирала в няколко държави.
Докато пътувахме насам, аз видях, че Дупница е красив град, пътищата са прекрасни, има всички дадености да се развива туризъм, а статистиката показва колко слабо е предприемачеството и ниска производителността", отбеляза тя.

 

На местно ниво „Да, България” ще бъде с координатор Иво Ников, който е и представител на Националния съвет на партията. Той е заместник- председател на СК „Гладиатор”, който жъне успехи на световно ниво.

 

 

В Дупница Иво Ников ще разчита на помощта и на своя заместник Ангел Ставрев.

 

Предстои и отварянето на офис на Да, България в Дупница, а обявяването на местната структура ще стане официално в рамките на следващите 2-3 дни.
А ето и цялото видео от представянето на "Да, България" в Дупница:

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети