Детска градина №9 в Дупница не стигна да изчисти заледени стълби, деца и възрастни всеки ден на изпитание

DenNews.bg
27.01.2017
размер на текста:

Снимка: Архив

Деца и възрастни всеки ден рискуват живота и здравето си, за да влязат в Детска градина №9 „Слънце” в Дупница, сигнализираха ни родители. Проблемът са покрити с лед стълби, по които всяка сутрин и вечер децата и придружаващите ги родители или баби и дядовци трябва да преминат, за да влязат в сградата. Неизчистеният добре сняг от силните валежи сега се е превърнал в пързалка.
„Заледени са стълбите и пространството под тях. Всеки път слизаме и се качваме пълзейки в страх. Елементарно е някой от поддръжката да почисти стълбите, така че да са безопасни. Пролетта ли чакаме или някой от родителите да се заеме? Или може би трябва да ни съберат пари и за това? В дните, в които бабата води детето съм на нокти, защото се притеснявам и за двете. Знаете какво значи падане на възрастен човек, може последствията да са фатални или да стане инвалид. А какво ще стене, ако детето падне на глава?”, обясниха родители, подали сигнала до нас.
Другият проблем в детската градина е почти постоянното наличие на въшки. „Моето дете за четвърти път се прибра с въшки, въпреки че беше напълно изчистено от предпоследния път, използваме скъпи и добри препарати, включително и за предпазване, но не може да се справим. Явно няма достатъчно добра проверка на децата и тези с въшки не биват връщани веднага по домовете си. Затова и всяка вечер проверявам детето, харчим излишни пари за препарати, хвърляме излишни нерви да не се заразят и другите от семейството. В дните, в които детето няма как да ходи на детска градина трябва да взимаме отпуск или болнични, не може да водим социален живот, детето изпуска другите си занимания. Въобще в кой век живеем?”, сподели една от майките.
DenNews.bg предаде сигнала за заледените стълби към пресцентъра на община Дупница. Ще бъде извършена проверка.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети