България отива на световното по подледен риболов

DenNews.bg
26.01.2017
размер на текста:

Окончателно станаха ясни имената на състезателите, които ще представят България на предстоящото Световно първенство по подледен риболов в Рига, Латвия. Шампионатът ще се състои от 24 до 26 февруари. Честта на страната в авторитетната напревара ще защитават: Ивайло Христов, Людмил Кирилов, Никола Стефанов, Мартин Касабски и Петър Тодоров.

„Селекцията е направена с оглед резултатите от миналата година и тазгодишния първи кръг на националния шампионат по подледен риболов. Опитни момчетата са и при повече късмет може да спечелят отличие. Конкуренцията ще бъде жестока, но ние изпращаме подготвени състезатели и им желаем успех на Световното в Латвия”, сподели председателят на БФРС Георги Михайлов.

Националите ще имат възможност за генерална репетиция преди заминаването за Рига още този уикенд на язовир Батак. В района на Цигов чарк ще се проведе 2-ия кръг на подледния ни шампионат в който ще участват 28 състезатели от 7 отбора.

Петъчният ден (27 януари) ще бъдат свободните тренировки на водоема, а в събота и неделя двата състезателни манша с времетраене от по 3 часа. Награждаването на победителите ще е в ранния неделен следобед.

Gong.bg

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети