Окръжен следовател ще разследва фалшивата диплома на Росен Тимчев

DenNews.bg
26.01.2017
размер на текста:

Районна прокуратура-Дупница образува досъдебно производство срещу бившия управител на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ Росен Тимчев, за упражняване на професия без съответна правоспособност (престъпление по чл. 324, ал. 2 вр. с ал. 1 от НК) и за съставяне на неистински официален документ (чл. 308, ал. 2 вр. с ал. 1 от НК).
Производството е във връзка със сигнал от Агенция „Медицински одит“ и председателя на Общински съвет – Дупница Ивайло Константинов. В него се посочва, че временно назначения за управител на общинската болница в Дупница Росен Тимчев представил в Агенция по вписванията копие от диплома за завършено висше образование със специалност „Здравен мениджмънт“, за която след проверка от страна на Министерство на образованието и науката е установено, че е неистинска.
В хода на извършената проверка е констатирано, че текстът “вярно с оригинала“, подписът към него и този под снимката на дипломата са изписани от Тимчев. От справка на МОН е видно, че той не притежава съответна правоспособност, съгласно чл. 63, ал.1 от ЗЛЗ, за да заема длъжността управител на лечебно заведение.
Разследването по случая продължава, като е направено предложение то да бъде възложено на следовател при Окръжен следствен отдел при ОП – Кюстендил.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети