Туристи се изгубиха на екопътека, спаси ги мобилен телефон

DenNews.bg
26.01.2017
размер на текста:

Изгубили се туристи са били намерени тази нощ благодарение на това, че носили в себе си мобилни телефони и успели да поддържат постоянна връзка със спасителните екипи. Мъж и жена подали сигнал на тел. 112 към 19 часа, като обяснили, че са се изгубили в горски масив на екопътека Смолян-Могилица.
Веднага били сформирани екипи, като единият е бил изцяло от служители на МВР, а другият от Планинска спасителна служба – Пампорово. Спасителите поддържали връзка със заблудените туристи, като това било възможно, благодарение на мобилните им телефони. Така по описание от загубилите се, екипът на Планинската спасителна служба, които били с шейна, успели да стигнат до тях малко след полунощ. Туристите се намирали вече на противоположната страна на Кайнадина.
Двамата са били силно премръзнали, веднага са откарани в смолянската болница , където им е оказана първа помощ, а впоследствие са настанени в отделение. Спасителната акция е приключила около 3.00 часа през нощта.
По-късно двамата - 43-годишен мъж от Пловдив и жена на 33 години от Кюстендилско, разказали, че са стигнали предния ден с такси до района на Затворническото общежитие над Смолян и оттам продължили пеша по една от пътеките, след което се загубили. Източник: Дарик

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети