Протестиращи шофьори затвориха Дунав мост 2

DenNews.bg
24.01.2017
размер на текста:

Протестиращи шофьори затвориха за движение трасето от Румъния за България при Дунав мост 2 около 4 километра след граничния пункт.
Протестиращите искат среща с областния управител на Видин и представители на държавната власт и настояват да бъде разрешен проблема с дългото чакане на граничния пункт.
Това съобщи за БТА Любомир Низамов, изпълнителен директор на Дунав мост 2, който се намира в задръстването в близост до блокадата.
Близо 6 километра е опашката от чакащи товарни автомобили, за да преминат на Дунав мост 2 при Видин-Калафат, съобщи дежурният на граничния пункт.
"Платното към Румъния не е блокирано от товарни автомобили, а има колеги, на които времето за каране е изтекло и те не могат да се движат. Затова част от това трасе е затворено в тази посока", каза Самуил Борисов от Севлиево, шофьор на товарен автомобил.
Според него проблемът е в румънската страна, които проверяват по 10 минути автомобил. Той чака в колоната от автомобили близо 10 часа.
Граничният пункт работи нормално през него се пропускат автомобили и в двете посоки. Всички налични ленти за пропускане на автомобили работят. Причината за образувалата се опашка е, че всичките фериботни пунктове не работят заради ледохода по река Дунав и товарните автомобили се пренасочват към Видин. Източник: dir.bg

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети