Бат Сали виновен за хулиганство, отнесе глоба от 3 000 лв. и условна присъда

DenNews.bg
16.01.2017
размер на текста:

Народният представител с мандат от Кюстендилска област Александър Методиев-Бат Сали бе признат за виновен по обвинение в хулиганство и възпрепятстване на полицията. Софийски градски съд му наложи условна присъда от 6 месеца с 3-годишен изпитателен срок и глоба от 3000 лв.
Съдът призна Методиев, който отказал да спре при полицейска проверка, за да му бъде съставен акт за извършено нарушение - изпреварване в забранен участък. Методиев не само не спрял, но и помахал демонстративно с ръка.
По второто обвинение за заплаха срещу полицейски служител и възпрепятстване на проверката, извършвана от органите на реда, съдът наложи административна глоба 3000 лева. Глобата е за това, че Бат Сали се намесвал демонстративно при съставянето на акта на футболиста Радков и му наредил да не го подписва. Грубо и на висок тон поискал отчет от полицейските служители. Заплашил: "Ще ви уволня и след три дни ще се видим цивилни".
В хода на съдебното заседание днес Методиев заяви, че единственото, за което съжалява е, че е повишил тон при проверката на полицейския патрул в Костенец. В обяснение, дадено пред съда, Методиев заяви, че по този казус е невинен.
"Това е за мен инцидент, с който се цели да бъда очернен", обясни Методиев и поиска да бъде оневинен.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети