Д-р Ибришимов дари апаратура на детско отделение

DenNews.bg
16.01.2017
размер на текста:

 Народният представител д-р Иван Ибришимов дари днес апаратура на детско отделение, която е закупена със средства, сбрани на благотворителния коледен концерт, организиран от депутата.
За малките пациенти на общинската болница вече има пациентски монитор, който проследява жизнените показатели и ЕКГ-апарат. Апаратурата бе приета от завеждащия на отделението д-р Лидия Стоянова.


Припомняме, че детско отделение получи лекарства и консумативи за 5000 лв. от фирма, присъединила се към инициативата на д-р Ибришимов. Днес на медиците бе представен и талон за пазаруване на почистващи и дезинфекционни препарати от верига магазини на стойност 1000 лв., отпусната от собственика.
С останалите средства се предвижда закупуване на ново оборудване и освежаване на приемния кабинет в детско отделение.
На благотворителния концерт, който се състоя ден прди Коледа, бяха събрани 13 712 лв., като местният бизнес се отчете с голяма подкрепа.
Д-р Ибришимов и екипа на детско отделение благодариха на оперните певци от Дупница Диман Панчев и Арон Аронов, както и колегите им, които се включиха безвъзмездно в инициативата.
„Доказваме, че когато сме обединени, можем да постигнем много. Благодаря на изпълнителите, на гражданите и на фирмите, защото без тяхната подкрепа и участие това нямаше да бъде възможно”, коментира народният представител от Дупница.

3900 лв. са събрани в друга благотворителна инициатива на депутата - представление на дупнишката трупа в Кюстендил. Средствата ще бъдат дарени на детско отделение в областния град.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети