ВАС отхвърли жалбите на две фирми срещу конкурса за превозвачи в Дупница

DenNews.bg
13.01.2017
размер на текста:

Върховният административен съд отхвърли жалбите на две от фирмите, които атакуваха конкурса на община Дупница за избор на превозвачи, проведен от общината. Жалбите на ЕТ ”Румяна Николова – Даци–Р” и "Христо Гущеров–Дани" касаеха два от пакетите от конкурса -3 и 5, по избор на превозвачи за превоз на пътници до различните дестинации.
До делото във Върховния административен съд се стигна, след като Комисията за защита на конкуренцията остави без уважение жалбите.
"Законосъобразни са изводите на КЗК в оспорваното решение,
че участникът правилно е отстранен от процедурата. При констатиране на непълно техническо предложение поради липса на изрично предвиден документ за помощния орган на възложителя е налице задължение да предложи съответния участник за отстраняване. В този смисъл дори и да е налице некоректно указване от помощния орган на възложителя, след като е констатирано несъответствието на офертата на участника относно въведените от възложителя изисквания, тези действия на комисията са ирелевантни относно решаващият извод относно неговото отстраняване", се казва в решението на съдебния състав с председател Галина Матейска.
Решението е окончателно и не подлежи на обжалване, с което се потвърждава решението на КЗК. Двете фирми трябва да заплатят по 1000 лева на Община Дупница за направените разходи по делото.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети