Двама братя отиват на съд за побой над полицай

DenNews.bg
11.01.2017
размер на текста:

 Районна прокуратура - Дупница внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу двамата братя от Бобов дол Атанас Кирилов и Георги Кирилов за причиняване на телесна повреда на полицай- престъпление по чл. 131, ал. 2, пр. 4, т. 3 във вр. чл. 130, ал. 1 от Наказателния кодекс.
На 16.04.2016 г. в гр. Бобов дол двамата обвиняеми нанесли юмручни удари в лицето и тила на полицейски служител от „Охранителна полиция“ към Районното управление на МВР. Поводът за агресивното поведение станало несъгласие от страна на обвиняемите с разпореждания, свързани с изпълняваните от него служебни задължения като автопатрул.
Около 06.30 ч., извършвайки обход на централната част на града като автопатрул, пострадалият и негов колега – свидетелят Ю.К., видели паркиран лек автомобил „Ауди“ пред кафе „Сапи“, непосредствено след пътен знак „В-2“. Те спрели пред заведението и помолили собственичката на колата, която седяла заедно с Атанас Кирилов на тротоара, да я премести. Тя им отвърнала, че ще го стори, обаче в този момент се намесил Атанас Кирилов. Той настоял жената да не изпълнява молбата на полицейските служители и започнал да ги нарича с обидни думи, крещейки към тях „да се махат и да не им развалят празненството“.
Чувайки виковете от заведението излезли няколко души, сред които бил и другият обвиняем – Георги Кирилов. Служителите на реда слезли от патрулния автомобил и се насочили към кафенето за изясняване на случая. В този момент Атанас Кирилов нанесъл удар с юмрук в областта на лицето на пострадалия полицай, след което последвал удар в задната част на главата му от страна на Георги Кирилов. Веднага след това побойниците побягнали и напуснали мястото на инцидента.
След предприетите оперативно-издирвателни мероприятия Георги Кирилов бил установен същия ден, а Атанас Кирилов обявен за местно издирване и по-късно задържан.
От заключението на изготвената в хода на разследването по делото съдебно-медицинска експертиза е видно, че в резултат на нанесените удари на полицейския служител е причинена лека телесна повреда.
Предстои насрочване на делото от съда. За повдигнатото обвинение се предвижда наказание „Лишаване от свобода“ от една до пет години.

Пресцентър – Апелативна прокуратура София

 

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети