Владо Карамазов, Захари Бахаров и Юлиан Вергов приготвят за утре вечер в Дупница „Спанак с картофи”

DenNews.bg
07.09.2016
размер на текста:

 Владо Карамазов, Захари Бахаров и Юлиян Вергов ще поднесат на дупнишката публика „Спанак с картофи”. Пиесата от Золтан Егреши ще видим утре, 8 септември, от 19:30 часа на сцената на общинския драматичен театър „Невена Коканова.
Тримата актьори ще видим ролите на един главен рефер и двама странични съдии. Свикнали са да ги плюят по терените, да им се заканват с бой, да им крещят, че са „пеераси", въобще - да бъдат най-мразените хора на планетата. Обаче все още не са готови за най-важния си мач - този, който им предстои в съблекалнята.
Докато тримата мъжаги се разхождат по боксерки, показват перки, свалят чорапи и се мажат с крем, между тях ще се разрази истинска война. Ще се прегрупират, ще се съюзяват, ще се включват в сложни коалиции помежду си и в крайна сметка всеки ще се окаже срещу всеки.
Сапуна (Владо Карамазов) мрази главния рефер Тънкоустия Лаци (Юлиан Вергов), който пък презира и двамата странични съдии, защото не са професионалисти като него и всеки момент очаква да му подлеят вода. Артиста (Захари Бахаров) има сериозна причина да ненавижда Лаци, а също и Сапуна, но в момента е прекалено пиян, за да изпитва толкова силни чувства. Сапуна се дразни на Артиста, Лаци се нервира на Сапуна и изобщо предстои силен мач.
Текстът е на унгареца Золтан Егреши, а режисурата - на Богдан Петканин. И за да не стане някаква грешка - този спектакъл въобще не е само за заклетите фенове на футбола. Вярно, че от време на време се споменава по някои и друг термин, но е достатъчно човек да види как Захари Бахаров хваща с два пръста съдийското флагче или как другите се посрещат с думите: „Много ли те плюха?", за да стане ясно, че темата е друга.
Жени, пари, алкохол, шефове, спанак с картофи - това са въпросите, които обсъждат тримата мъже, събрани в мухлясалата съблекалня. Единият е болен от мъка по невярната жена, другият - от липсата на пари и признание, а третият - от амбиции. Истинският мач е между съдиите, а не на терена.
Спектакълът обещава много смях.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети