11 малки блока вече подадоха документи за саниране по националната програма

DenNews.bg
07.09.2016
размер на текста:

Скелета вече са издигнати на част от големите блокове. Санирането им започва до дни. Снимка: DenNews.bg

Сдружения на собствениците от 11 блока до 36 апартамента вече са подали документи за безплатно саниране по националната програма.
Както вече е известно 44 сгради кандидатстваха за саниране по европейската програма „Региони в растеж”, но финансирането ще стигне само за 5 малки блока. Всички неодобрени бяха пренасочени за кандидатстване по националната програма, като най-бързи са се оказали собствениците от 11 сгради.
Националната програма ще стартира следващата година, но документите се готвят още от сега.
"Имаме отлично работещ екип, който се справи перфектно с "големите" блокове и, както знаете имаме 100-процентова успеваемост. Този екип продължава работа и сега, защото отново трябва да бъдем максимално бързи, за да успеем да спечелим финансиране за по-голям брой от т.нар. "малки" блокове за безплатно саниране. Процедурата е както досега, след подаване на документите при нас, проверяваме ги, изпращаме ги до Областна управа и след като получим потвърждение, че документите са, както трябва, подаваме заявление към банката финансираща дейността. Програмата стартира от следващата година, така, че финансирането ще бъде също тогава. Ние правим каквото трябва максимално бързо", обясни кметът на Дупница Методи Чимев.
По действащата в момента Национална програма за жилищни сгради с минимум 36 апартаменти, Дупница успя да спечели финансиране за всички 24 блока, за които проведе процедури, и избра изпълнители. Същинските дейности ще стартират до дни.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети