До дни хлопва кепенци най-големият рудник на Балканите- „Бабино” на Христо Ковачки?

DenNews.bg
29.09.2016
размер на текста:

 Най-големият рудник на Балканският полуостров- Бабино, собственост на енергийния бос Христо Ковачки, хлопва кепенци до дни, упорито се мълви в Бобов дол.
Миньори напускат работа заради неизплатени заплати, осигуровки, премии, ваучери и аванс. Пенсионираните отпреди 2 години все още не са получили полагащите им се по Кодекса на труда брутни заплати.
Според слуховете, които упорито се разпространяват в миньорския град Бобов дол, работещите в рудника ще последват съдбата на колегите си от мини Черно море, които също бяха собственост на Ковачки, и които бяха оставени на произвола до просешка тояга.Още повече слуховете се подсилват и от факта, че принуден да напусне доброволно е бил и досегашния управител на рудника Иван Иванов.
Малкото миньори, които слизат под земята, работят на голям риск. Оказва се, липсват крепежни елементи, които да подсигурят тяхната безопасност под земята. Възможно е това да доведе до огромна трагедия с много жертви, твърдят хора от бранша, пожелали да запазят анонимност.
За това, че слуховете могат и да се окажат истина говори и фактът, че от близо 2 седмици в складовете в Югозападна България няма доставка на въглища за битови абонати, като собствениците им предупреждават, че такава скоро няма да има и е възможно напълно да спре.

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети