Фалшиви миньони и ядосани пилета са "арестувани" на наша митница

DenNews.bg
29.09.2016
размер на текста:

 Близо 1500 детски играчки и 58 000 чифта работни ръкавици, за които има основателни съмнения, че са фалшиви, задържаха митническите служители от Митница Пловдив при щателни проверки на два товарни автомобила.
В Митница Пловдив са били представени стоки, натоварени в два камиона с иранска регистрация, с получател пловдивска фирма и предназначени за реекспорт към Турция. В транспортните документи е посочено, че стоките са натоварени в свободна зона в Иран, а търговската фактура е издадена от фирма от Китай.
След „анализ на риска" митническите служители са пристъпили към щателна митническа проверка на товара на единия камион. Установено е, че между другите детски играчки, които са редовни, са открити и 1450 играчки с логото и фигуративните изображения на световноизвестни брандове и герои от популярни анимационни филми: образът на Елза от филма „Замръзналото кралство", миньоните от „Аз, проклетникът" и Angry birds от „Сърдитите пилета".
При проверката на другия камион освен редовната стока са открити 58 000 чифта работни ръкавици, носещи знака и логото на автомобилния концерн „Peugeot".
Играчките и работните ръкавици са задържани в склада на Митница Пловдив. За задържането ще бъдат уведомени правопритежателите на търговските марки, които в срок от 10 работни дни следва да се произнесат фалшиви ли са стоките.
Само преди десетина дни, при проверка на друг камион с иранска регистрация, митническите служители от Митница Пловдив задържаха 15 430 часовници, носещи знаци на 25 известни търговски марки - Patek Philippe, Rolex, Ulisee Nardin, Audemars Piguet, Daniel Wellington, Breitling, Frank Muller и други.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети