15 бебчета се появиха на бял свят след ин витро, платено от община Дупница

DenNews.bg
28.09.2016
размер на текста:

15 са вече бебетата, родени след ин витро процедури с финансова помощ от община Дупница. Шест от децата са момчета, а девет са момичета, като три са двойки близнаци. Други две бебчета са на път да направят щастливи поредните семейства.
63 000 лв. са изплатени по 42 заявления за 4-те години, в които общината подпомага семейства с репродуктивни проблеми. За съжаление някои от двойките все още нямат щастието да станат родители.
"Сантиментът ми към този проект е голям, най-малкото защото това бе първият ми реализиран и подписан проект, когато бях избран за кмет през 2011 година. Говорим за една незначителна помощ, която обаче дава човешки живот и придава смисъл на млади хора да живеят, защото ще имат възможността да чуят обръщението "мамо" и "татко". А какво по-хубаво има на този свят от това да станеш родител. Тази година има 8 подадени заявления и утре комисията започва работа по документите, за да може до месец-два на заседание на Общински съвет-Дупница да бъде утвърдено с решение отпускането на парите за всяка двойка", коментира кметът на Дупница Методи Чимев.
В експертната комисия влизат 7 души- трима са общински съветници, трима общински служители, както и един представител на фондация "Искам бебе", с която започна реализирането на този проект преди 5 години.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети