След два месеца чакане: Зелена светлина от КЗК за изкърпването на улиците в Дупница

DenNews.bg
02.09.2016
размер на текста:

Комисията за защита на конкуренцията няма да образува производство по жалбата на "Мегаинвест Холд" за рехабилитация на уличната мрежа в община Дупница.
Сроковете за обжалвания изтекоха и следващата седмица ще бъдат сключени договорите за изкърпване на улиците по 4-те позиции, които бяха заложени в процедурата.
Веднага след това ще започнат и ремонтните дейности по града и селата. Победител в 3- от 4-те позиции е "Меридиан", а "Мегаинвест Холд" спечели 4-ата позиция - ремонт на републиканската мрежа в чертите на града.
Рехабилитацията трябваше да започне още в началото на юли, но жалбата стопира ремонтните, което отне повече от 2 месеца до окончателното решение. Това забави много и полагането на маркировката, която в момента върви с пълна сила. Тя трябваше да започне с рехабилитацията на улиците. Предвид създадената ситуация, полагането на уличната маркировка стартира преди повече от 2 седмици и продължава, както през нощта, така и през деня.
"Извиняваме се на гражданите за неудобството, което се създава, но няма как да сме готови напълно за първия учебен ден, ако не се работи и през деня. Създаде се такава ситуация и няма как само с работа през нощта да приключим в срок. До края на другата седмица ще приключим в града и след това полагането на маркировка ще продължи по селата", обясни зам.-кметът Красимир Георгиев.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети