Марек Юнион-Ивкони прави евротурнир в Дупница

DenNews.bg
15.09.2016
размер на текста:

На специална пресконференция в Пресклуб „България” мениджърът на Марек Юнион-Ивкони Людмил Найденов каза, че стратегията на клуба от 6 години е една и съща.
„Ние не взимаме играчи за една година или под наем. Развиваме школата, изграждаме отбор с потенциал за много години. Четири години бяхме шампиони, през изминалия сезон завършихме на пето място, но за това има обективни причини, тъй като много от играчите ни бяха контузени. Сега имаме две нови попълнения – Христо Колев и Константин Нечев от младежкия национален отбор и се надяваме те да допринесат за подобрването на играта на отбора. На проби при нас е един млад волейболист от Турция, очакваме и млад талант от Уганда, но дали ще ги одобрим, още е рано да се каже. Тази година очаквам първенството да бъде по-оспорвано и интересно от миналата година. Силни са отборите на Добруджа, Монтана, Нефтохимик Бс, Арда Кж, Пирин Разлог, очаквам много по-добро представяне от Левски и ЦСКА. Но не знам кога ще започне първенството, не знам дали този сезон ще има премии за спечелени срещи и за мястото в крайното класиране”, коментира пред репортерите Людмил Найденов.
Старши-треньорът на отбора Найден Найденов каза, че е доволен от селекцията, а много от състезателите, които не са играли в националните ни отбори, са дошли много по-подготвени за първата тренировка от миналия сезон. Той уточни, че се надява през новия сезон Марек Юнион-Ивкони отново да бъде сред основните претенденти за титлата.
„Миналата година завършихме пети, но имахме потенциал отново да бъдем шампиони. Попречи ни само големия брой на контузените играчи. Така че си пожелавам сезон без контузии. Тъй като тази година няма да участваме в европейските клубни турнири, ще направим международен турнир в Дупница от 7 до 9 октомври, в който ще участват Ираклис /Гърция/, шампионът на Румъния - Крайова, Пирин Разлог и нашият отбор.”
Найден Найденов коментира и представянето на националните ни отбори през изминалия сезон.
„Представянето ни тази година не бе добро. Не е вярно, че нямаме таланти или добри треньори. Много добри резултати са показали Георги Петров, Николай Желязков, Виктор Карагьозов, но техният опит не се използва. Един треньор трябва да има респект, да умее да мотивира. За първи път виждам състезатели да отказват да играят за националния отбор! Подмладяване трябва да има, но да се прави по правилния начин. Лошото е, че загубите се отразяват на самочувствито и на психиката на играчите, особено на по-младите”, каза Найденов.
Той заключи, че според него ще бъде добре ако националният селекционер при мъжете Пламен Константинов води и клубен отбор.

 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети