Кметът Калин Гелев подари на първолаците раници и значки с лика на Ботев

DenNews.bg
15.09.2016
размер на текста:

Кметът на Сапарева баня Калин Гелев подари на всички първолаци в общината нови ранички за първия учебен ден, значки с логото на СУ "Христо Ботев" и химикалки. Кметът поздрави учениците и им пожела успешна учебна година, да влагат упоритост в усвояването на нови знания и да уважават своите учители.
53-ма първолаци прекрачиха за първи път училищния двор в община Сапарева баня. На входа на училището те бяха посрещнати от преподавателите с питка и мед.


Новата учебна 2016/2017 година в СУ "Христо Ботев" откри директорът на училището Емилия Гелева. "Днес е най-вълнуващият ден за първокласниците и техните родители. На тях, нашите най-малки ученици, пожелавам незабравими мигове с любимата госпожа и новите им приятели. Да поставят добро начало на своето образование, за да жънат хубави плодове в края му", каза в тържественото си слова директорът Емилия Гелева. Тя пожела на зрелостниците, които ще бъдат абитуриенти, успешно дипломиране и много успехи в професията, която са избрали.
"От тази година, всички ние ще учим в уредено, ново училище, което носи името СУ "Христо Ботев". Но това съвсем не означава, че в нашия град няма традиции в образованието, напротив - имаме хубави традиции, които всички заедно трябва да пазим, за да пребъде името на нашия патрон - Христо Ботев; да пребъде името на нашето родно училище", каза още Емилия Гелева.
Националният флаг бе тържествено издигнат от отличниците от 7-и клас - Ивайло Дамянов, Даяна Георгиева, Йоана Георгиева, Карина Шалева, Даяна Мутавджийска, Мария Кънинска и Елисавета Тодорова. След това бе отслужен и тържествен водосвет за здраве в двора на училището от отец Георги Марков.

На откриването на новата учебна година, освен кметът Калин Гелев, присъстваха и председателят на Общински съвет - Сапарева баня Иван Куйов, зам.-кметовете Евелина Нешева и Славчо Коларски, съветници и служители на общинска администрация.

С тържество и слово на директора Малинина бе открита новата учебна година и в ДГ "Св. Анна" в град Сапарева баня. В програмата се включиха малчугани от всички групи на детската градина, като рецитираха стихчета и пяха песнички, а на края на тържеството бяха пуснати и балони с хелий в небето.

 

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети