Полицията на крак в бежанския център в „Овча купел”

DenNews.bg
15.09.2016
размер на текста:

Полицията бе вдигната на крак късно снощи по сигнал за нападение в бежанския център в столичния квартал „Овча купел”. На спешния телефон 112 е подаден сигнал за маскирани и въоръжени с бухалки и пръти мъже, които заградили лагера с намерение да се саморазправят с мигрантите.
Полицията мигновено е заградила центъра. Тази сутрин началникът на 6-то РУ Петър Василев обясни, че няма нападнати мигранти, до сблъсъци не се е стигнало, имало е само викове. „Не е установено и чупене на стъкла на коли", посочи Василев.
Причината за напрежението според местни жители е фактът, че предния ден бежанци се нахвърлили върху българин и потрошили автомобила му. Според 21-годишният шофьор около 21.00 ч. във вторник група мъже започнали да хвърлят камъни по колата му.
От МВР посочват, че на този етап, в хода на разследването няма установени категорични и обективни данни за участие в инцидента на чужди граждани, настанени регистрационно-приемателния център в района.
Според кмета на София Йорданка Фандъкова "няма повод за притеснение, тъй като има засилено полицейско присъствие във всички рискови квартали на столицата".
Зам.-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов също увери, че се полагат максимални усилия да не се стига до такива инциденти. "Усилен е съставът, който трябва да охранява около всички регистрационно-приемателни центрове", подчерта той. Източник: nova.bg

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети