Двама бежанци са се удавили в Дунав, четирима са изчезнали

DenNews.bg
13.09.2016
размер на текста:

Двама бежанци са се удавили в българския участък на река Дунав, а четирима са изчезнали във водите и издирването им продължава.
Фаталният инцидент е станал в района на остров Добрина, между Лом и Арчар, докато бежанците са били превозвани с лодки на трафиканти. Случаят е от вечерта на 8 септември, но полицията е мълчала в продължение на пет дни. Бе оповестена едва сега от директора на регионална дирекция "Гранична полиция"-Русе комисар Димитър Чорбаджиев.
Издирваните четирима души са иракчани, като информацията е по данни на четирима техни сънародници - двама мъже и две жени, които са оцелели.
Вестник "Труд" пише, че в лодката имало общо 10 иракчани. Повечето са били жени и деца.
Местни жители разказали пред вестника, че миналия четвъртък две лодки натоварили на българския бряг група нелегални мигранти и поели към Румъния. Към средата на реката по неизвестни засега причини едната от лодките се обърнала. С плуване четирима стигнали до близкия остров Добрина, но шестима потънали. Спасилите се жени започнали да викат за помощ от острова, който местните жители наричат Керкенеза. Мъж от българския бряг чул виковете и се обадил на Гранична полиция във Видин.
Пристигналите с катер униформени служители прибрали чужденците и започнали издирване на изчезналите в Дунав хора. Не успели да открият обаче никого.
В неделя телата на двама от удавниците – мъж и момче на пет години, са намерени край плажа на Лом и до близкото село Долно Линево.
Официална информация по случая от Гранична полиция бе дадена едва днес.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети