Нови светофари и нова линия за градския транспорт в Дупница

DenNews.bg
08.08.2016
размер на текста:

 Светофари ще регулират кръстовището на ул. "Патриарх Евтимий" и ул "Одрин" в Дупница. Това е част от дейностите, които са заложени, и които ще бъдат реализирани по "Интегрирания градски транспорт", който ще се реализира на територията на града. Кръстовището е известно като "Севдината фурна" и е едно от най-натоварените в града. Особено в натоварените часове на денонощието, организацията на движение в кръстовището създава сериозни предпоставки за ПТП и особено е опасно за пешеходците.
Стана ясен и точният брой на автобусните спирки, които ще бъдат изградени по новата автобусна линия 5. Както е вече известно, тя ще бъде обслужвана от Община Дупница, като за целта ще бъдат закупени и 4 автобуси. Началната спирка ще бъде от Социалните жилища, а крайната Байкал, като маршрута преминава по ул. Бузлуджа - В.Търново - Венелин - Транспортна болница... На новите обособени позиции ще бъдат монтирани и автобусни спирки, които ще бъдат снабдени и с електронните информационни табла. Общо 59 са електронните табла в Дупница, както и монтирането на звукови уредби във всички автобуси за указване на следващите спирки по дадения маршрут.
Ремонтна база пък е предвидена и ще бъде изградена в местността Злево, където финансирането е отново осигурено по "Интегрирания градски транспорт".
"Още в началото на втория си мандат заявих, че един от основните приоритети е свързан с инфраструктурата. Освен подобряване обслужването на гражданите ползващия градски транспорт, знаете че ще бъдат цялостно асфалтирани няколко километра улична мрежа, както и изградена инфраструктурата в района на Социалните жилища и района. Продължаваме да търсим и други варианти за осигуряване финансиране за подобряване на пътната мрежа", коментира кметът на Община Дупница инж.Методи Чимев.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети