Вече можете да стигнете до Седемте рилски езера и с...велосипед

DenNews.bg
08.08.2016
размер на текста:

Вече спокойно можете да се изкачите до Седемте рилски езера и с...велосипед . Това стана възможно, след като бе официално открит най-новият парк за планинско колоездене Чемпиънс Фактори байк парк "Рилски езера". Само в първия си ден от откриването събитието събра на едно място над 400 колоездачи от страната, както и много гости, дошли специално за откриването му.

Стартът на новия велопарк "Рилски езера" даде лично кметът на община Сапарева баня Калин Гелев и изпълнителният директор на "Рила спорт" Славейко Стайков. На откриването присъства зам.-кметът на Сапарева баня Славчо Коларски, както и Дидар Амин, президент на спортен клуб "Чемпиънс Фактори".

Проектът е съвместна инициатива на Община Сапарева баня, спортен клуб “Чемпиънс Фактори” и "Рила спорт" АД. Велопаркът се намира на 80 км. южно от София, непосредствено под Седемте рилски езера. Новата придобивка разполага с две изградени трасета: едното от тях е предназначено за дисциплината спускане, а другото е туристическо и е подходящо за начинаещи и средно напреднали колоездачи.

Организаторите споделиха, че предстои изграждане на още планирани трасета: за спускане, ендуро, крос кънтри, както и прочистване и маркиране на вело трасе от долната станция на лифта до град Сапарева баня.

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети