95 нелегални мигранти заловиха при поредната операция в столицата

DenNews.bg
06.08.2016
размер на текста:

 Поредната специализирана операция срещу незаконното пребиваване на територията на столицата е проведена снощи и в сутрешните часове на днешния ден от служители на СДВР. В хода на извършените проверки са установени 95 чужди граждани без документи за самоличност. Те са отведени в столични районни управления. След приключване на процедурите по изясняване на произхода и самоличността им, ще бъдат предадени на служби по компетентност.
Полицейските операции по противодействие на нелегално пребиваващи чужди граждани и други закононарушения на територията на столицата са регулярни и продължават.

Снощи, около 20.30 часа, на пътя между Царево и село Лозенец, служители от РУ – Царево спрели за проверка лек автомобил „Мерцедес МL 320“ със старозагорска регистрация. В купето полицаите установили 15 души без документи за самоличност, по думите им – иракски граждани. Чужденците и водачът на превозното средство – Д.Х. /23 г./ от Чирпан, са отведени в полицията за срок до 24 часа. Спрямо българския гражданин е образувано бързо полицейско производство по чл. 281 от НК /каналджийство/. Предстои чуждите граждани да бъдат настанени в специализиран център.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети