Афганистански хероин екстра качество за 1 милион лева задържаха край Сливен

DenNews.bg
05.08.2016
размер на текста:

 Служители на сектор „Борба с организираната престъпност”-Сливен, Ямбол, в координация и в сътрудничество с криминалисти на ОДМВР-Сливен проведоха операция, при която са иззети над 5 килограма висококачествен хероин. Спецакцията е проведена късно вечерта на 3 юни. В хода й, на кръстовището при Петолъчката, е спрян за проверка микробус „Мерцедес Вито” с добричка регистрация, управляван от 37-годишен румънски гражданин. При последвалите процесуално-следствени действия, в специално изработен тайник в автомобила са намерени и иззети 10 пакета, обвити със станиол, съдържащи бяло, прахообразно вещество. При полевия тест веществото реагирало на хероин. Общото количество на иззетия наркотик е 5,300 килограма, стойността му е 1 милион лева.
Задържаният хероин не е предназначен за пласиране на територията на България. В транспортирано на високорисковия наркотик не участва български гражданин, което изискваше оперативно майсторство. Хероинът е с афганистански произход, с много високо качество. Финалният етап от операцията е резултат от двумесечен труд и отлична координация с криминалистите на ОДМВР-Сливен, заяви главният секретар на МВР Георги Костов, който поздрави служителите от сектора „Борба с организираната престъпност” - Сливен и специално началника на сектора главен инспектор Слав Добрев за професионално свършената работа. Предстои проверка как е влязъл в страната задържаният автомобил, съобщи заместник-директорът на ГДБОП Стоян Темелакиев .
По случая в Окръжна прокуратура-Сливен е образувано досъдебно производство по чл.354а, ал.1 от НК. Румънският гражданин е задържан, като Сливенският окръжен съд днес му е наложил постоянна мярка за неотклонение. Успехът на операцията е резултат от добрата комуникация между правоохранителните органи, допълни окръжният прокурор.
Снимки

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети