Хаос и евакуация на летището във Франкфурт заради разсеян пътник

DenNews.bg
31.08.2016
размер на текста:

Евакуират пътниците от терминал 1 на летището във Франкфурт, Германия, информира News.bg. Полицията извежда хората от сградата на летището. Към момента не е ясна причината за освобождаване на залата за пътуващите на аеропорта.

Според германското издание БИЛД причината за евакуацията е сигнал за бомба. По високоговорители са предупредени всички присъстващи да напуснат първо и второ ниво на терминалите.

Час и половина след началото на евакуацията пътниците са били преместени от багажното отделение извън сградата на летището, но все още не им е предоставена никаква информация.

По информацията на агенция Новости, която се позова на администрацията на летището, става въпрос за мъж, който е пресякъл зоната на сигурност без да бъде проверен.

Летището във Франкфурт е четвъртото по големина в Европа.

Представители на фирмата-оператор на летището и полицията обясниха, че вероятно пътникът погрешка е преминал зоната за сигурност, без да е бил проверен.

Говорителката на „Фрапорт” обясни, цитирана от „Ройтерс”, че всички пътници са изведени от залата за заминаващи и трябва да минат отново проверки за сигурността.

Тя допълни, че нарушаването на сигурността на четвъртото по големина летище в Европа ще доведе до закъснения на полети. Летището е и основна база на „Луфтханза”.

Говорителят на полицията от своя страна отбеляза, че не е ясно дали човекът, който не е бил открит, дали умишлено е нарушило зоната за сигурност и дали е носил забранени предмети.

„Основната цел на евакуацията е да гарантира сигурността на терминала”, допълни говорителят.

По-късно германската федерална полиция обяви, че евакуацията на летището във Франкфурт е приключила и разпитват заподозрян. След евакуацията полицаите не са открили никакви подозрителни предмети в зоната за заминаване. Говорителката на полицията на този етап не може да даде повече подробности за заподозрения.

Междувременно „Билд” писа, че майка с две деца е задействала алармата.

От Европейската организация за безопасност на въздухоплаването (ЕВРОКОНТРОЛ), че на аеропорта няма да кацат никакви самолети до 15.00 часа българско време.

Евакуирани са 7000 пътници.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети