Продължава гасенето на голям горски пожар, наложил евакуацията на 50 души

DenNews.bg
31.08.2016
размер на текста:

Продължава да се разраства големият горски пожар, избухнал вчера между три села към Тополовград. Общината обяви бедствено положение, а близо 50 души прекараха нощта извън домовете си след евакуация. Те са настанени в кметството и в болницата в Тополовград. Не всички хора обаче са напуснали къщите си.
"В момента гори на три фронта. Единият фронт е към с. Българска поляна, а останалите са към Черепово и към Главан. Работят 22 екипа на пожарната. Няма да допуснем да влезе огъня в селата и да горят къщи. Теренът, на който работим, е изключително труден. няма как да включим военните към нас, но ако се наложи, ще извикаме военен хеликоптер", заяви за "Здравей, България" по Нова телевизия областният управител на Хасково Станислав Дечев.

Огънят е обхванал между 8000 и 10 000 декара иглолистна и широколистна гора.
Късно вчера бяха арестувани трима души – фермер и двама негови помощници. Предполага се, че именно те са причинили бедствието при разчистване на земеделски имот. bTV уточнява, че фермерът е същият, от чието пасище миналата седмица тръгна големия пожар между селата Изворово и Дрипчево. Източник: bTV, Нова телевизия

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети