Китайски Джак Изкормвача е арестуван след близо 30 г. издирване

DenNews.bg
30.08.2016
размер на текста:

Сериен убиец, наречен от китайската полиция Джак Изкормвача, заради жестокостта, с която разчленявал жертвите си, е заловен след близо 30 г. издирване.
Гао Ченгьон, на 52 години, е арестуван в магазина си за хранителни стоки, в северозападната провинция Гансу, съобщи в. „Чайна дейли".
Изданието информира, че мъжът е признал за 11 убийства в Гансу и съседни райони, извършени между 1988 и 2002 година.
Смята се, че Гао набелязвал млади жени и дори деца, облечени в червено, проследявал ги до дома им, за да ги изнасили и убие. Той често им прерязвал гърлата и разчленявал телата. Най-младата жертва е била 8-годишна.
Някои от жените са били и изкормени.
„Заподозреният е сексуално извратен и мрази жените", посочва полицията през 2004 година, когато за пръв път свързва убийствата и предлага награда от 200 000 юана за информация, която да улесни залавянето на престъпника.
В полицейския профил на убиеца се казва също, че той е затворен, живее изолирано, но е много търпелив.
Гао е бил заловен, след като негов роднина е поставен под домашен арест по подозрения за дребно престъпление и са му взети проби за изследване. Те разкриват връзката му с убиеца.
Засега не е ясно защо убийствата, приписвани на Гао, спират през 2002 година.
Джак Изкормвача е сериен убиец, действал в източен Лондон през втората половина на 19-и век. Смята се, че е убил 5 жени и е разчленил някои от тях. Убиецът така и не е разкрит. Източник: Дарик

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети