Българка взриви Испания с рекорден джакпот от 68 милиона евро

DenNews.bg
03.08.2016
размер на текста:

 Живееща в Испания българка спечели 67,99 евро от известната лотария „Примитива“, съобщи радио "Кадена сер". По негови данни 61-годишна наша сънародничка е пристигнала в Испания преди 15 години и се заселила в община Кинтанар дел Рей (автономна област Кастилия), чието население едвам надхвърля 7500 жители. Тя живее там със съпруга и сина си, които се занимават с превози на товари. Сегашната печалба е втора по размер в историята на лотарията "Примитива". През октомври 2015 година жител на Барселона спечели 101 млн. евро. "Примитива" е една от най-старите в Испания. Участниците трябва да посочат 6 от 49 числа. Допълнително се избира цифра от 0 до 9, която се изписва във фиша. Печели онзи, който улучи всички цифри от фиша.

Цяла Испания се радва и пожелава късмет на българката, която спечели 68 милиона евро от лотарията. Кметът на Кинтанар дел Рей, където от 15 години живее нашата сънародничка, смята, че част от парите ще бъдат инвестирани в селото. 

Телевизия „Кастия ла Манча” засне момента, в който българката разбира, че е станала милионерка и показа щастливия фиш.

Това е най-голямата премия в историята на лотария „Ла примитива" в Испания. „Треперя цялата, не мога да повярвам, наистина не мога да повярвам, че сме богати, че сме спечелили”, сподели внучката на жената.

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети