Дупничанин заминава за Ирландия, за да стане световен шампион

DenNews.bg
27.08.2016
размер на текста:

„С Доброслав сме се прицелили в световната титла. Винаги се целим най-високо“, каза треньорът и мениджър на СК Патриот Кирил Чакъров преди заминаването на Добри Радев за участие на Световното първенство по кикбокс в Ирландия. На шампионата на планетата ще участват над 2000 бойци, от над 60 страни от цял свят. Българският национален отбор е представен от 35 състезатели и лети за Ирландия утре сутрин.
В категорията на Доброслав, до 63 кг, са заявени 18 кикбоксьори до момента. Треньорът Кирил Чакъров увери, че дупнишкият боец е подготвен отлично, след като имаше лагери на Владичина поляна, в Банско и Варна. Възстановяването също е на най-високо ниво, по модерна технология, подчерта Чакъров.
„На такова състезание, разбира се, трябва малко и късмет. Ако пък Добри се завърне с медал от Световното първенство, имаме обещана премия, която е доста прилична за 16-годишно момче“, разкри още Кирил Чакъров.
Той подчерта, че все повече хора са отворени към подпомагане на спорта в Дупница. „Никой не ни е отказал помощ, защото Доброслав Радев вече го познават. Все пак той е европейски шампион от миналата година. Това ме радва, защото хората започват да оценяват спортните постижения. Големите бизнесмени вече осъзнават, че да се дава пари за спорт е важно за град като Дупница“, каза шефът на СК Патриот.
„В нашия клуб всички са настроени патриотично. Самата обстановка в залата е такава. Като си сред такива хора няма как да не станеш патриот“, завърши Кирил Чакъров.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети