Наша студентка спечели конкурс за красота в САЩ

DenNews.bg
26.08.2016
размер на текста:

Наша студентка бе избрана за "Мис Лято 2016" в Мъртъл Бийч, САЩ. Лора Асенова се записала за конкурса, провел се преди дни в града в Южна Каролина, по време на почивка от студентска бригада, отвела я в Америка, пише "Монитор".
"Поканиха ме да участвам и понеже приятелките ми ме подкрепиха, се явих. Конкуренцията беше много сериозна - имаше момичета от различни държави като Словакия, Украйна, Хърватия, Молдова и др. Бяхме 10 участнички, но конкурсът беше много по-различен от стандартните в България", разказа Лора, която учи информатика в СУ "Св. Климент Охридски" и е от Бяла Слатина.
Тя уточни, че не е имало стандартните три тоалета - бански, спортно и официално облекло, а са дефилирали само по вечерни рокли.
"Не знаехме кое е журито. Имаше три кръга. След първия журито премахна три от участничките, след втория още четири и за последния останаха само три. Публиката трябваше да реши коя е победителката - т.е. водещият посочваше всяко едно от момичетата и хората избраха коя да грабне короната. След всеки кръг имаше въпроси. Между отделните етапи трябваше да показваме танцувални умения, да контактуваме с присъстващите в клуба", разказва 22-годишната победителка.
Красавицата пояснява, че много й харесва в Мъртъл Бийч, но предпочита България и иска да живее в родината.
Лора тази година е спечелила първо място на "Топ модел на Северозапада", а през 2014-а е избрана за "Мис Бяла Слатина".
"Не спазвам диети, ям шоколад, но и спортувам много, занимавам се с танци", казва Лора, която има участия и в много музикални клипове и програми.

Най-четено

Темите от "Любопитно"

Етикети