Мъж е задържан за убийство, тялото на жена е намерено расфасовано в дома му

DenNews.bg
22.08.2016
размер на текста:

45-годишен мъж е задържан за убийство на жена, чието тяло е открито в дома му разфасовано късно снощи.
По първоначални данни, убитата е съпругата на 45-годишният Стефан Стефанов от Шумен. Жената е била обявена за издирване от нейни близки и подозренията паднали върху Стефан, с когото често имали скандали, пише Труд.
В неделя криминалисти открили вонящи чували в пристройка в двора на къщата на Стефан. Останките са изнесени от едип пожарникари, оборудвани с дихателни апарати.
Аутопсия ще доказва как точно е била убита жертвата. Не е ясно и дали са запазени всички части от тялото й. Възможно е извършителят да е успял да изхвърли чували. Най-вероятно трупът е престоял поне седмица.
Според съкварталци, Стефан и съпругата му имали чести скандали. Жената живяла за известно време в Канада, след това във Варна. Възможно е дори тя да е убита там в свое жилище и после да е транспортирана до Шумен.
Има данни, че в четвъртък вечерта Стефан си е купил щилка и се запил с инструмента в квартално заведение. Поръчал си 500 грама ракия и дори заспал на масата. Съседи също разказват, че Стефан търсел резачка за дърва. Обяснявал, че с баща му ще режат дървета в старо лозе. Никой в махалата не подозирал какво се е случило, започнали да се съмняват едва в неделя, когато забелязали полицаи да търсят мъжа и го отвели със себе си следобед. Вонящите чували са втори шок за униформените в къщата на Стефан. В края на юли м.г. те бяха извикани от съседи за семеен скандал, а завариха жена, вързана с белезници за леглото. Тогава стана ясно, че Стефан системно „закопчавал“ и унижавал жена си и дъщеря им, която пък злоупотребявала с наркотици. Тогава майка и дъщеря разказали потресаващи подробности от живота си през последните 2 г. Понякога по цяла нощ момичето било приковано към леглото, не можело да отиде и до тоалетна. В края на 2013 г. по жалба за малтретиране районният съд в Шумен издал разпореждане Стефан да не доближава дома на съпругата си за 18 месеца, наложили му и 200 лв. глоба. Въпреки забраната, Стефан влязъл в жилището и пребил жената. Тогава след споразумение с прокуратурата му наложили 9 месеца пробация.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети