Жълт код за дъжд и гръмотевици днес в 8 области, включително Кюстендилска

DenNews.bg
22.08.2016
размер на текста:

За днес е обявен жълт код за дъжд и гръмотевични бури за 8 области -Видин, Монтана, Враца, София, София град, Перник, Кюстендил и Благоевград.
В тези райони следобед ще започнат краткотрайни валежи с гръмотевици и временно усилване на вятъра. Лошото време ще продължи и през първата половина на нощта срещу вторник.
Сутринта ще е слънчево. Около обяд ще започне заоблачаване над Западна България, а облаците ще донесат краткотрайни валежи, гръмотевични бури и градушки.
С вятъра от запад-северозапад ще започне да нахлува хладен въздух. През нощта валежите ще обхванат и източните райони.
Максималните температури ще са 28-29 градуса в западните райони, в останалата част от страната - до 31-36 градуса. В София – до 31.
Над Източна България ще е слънчево, а около и следобед – горещо.

За източната част на страната е обявен червен код за опасност от пожари – това са почти целите Бургаска, Ямболска, Хасковска и Кърджалийска области. Червен код е в сила и за големи райони от Варненска и Добричка области и за отделни места в областите Сливен, Смолян и Благоевград.
Във вторник температурите в цялата страна ще се понижат. Максималните ще са предимно между 22 и 27 градуса. В Югоизточна България ще има и слънчеви часове температури до 30 градуса.
Подобно ще е и времето в сряда. До края на седмицата се очаква да е облачно с превалявания и температури между 16 и 17 сутрин до 26-27 през деня. Източник: manager.bg

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети