Сляпо коте, обречено на смърт на улицата в Дупница, вече е американче

DenNews.bg
17.08.2016
размер на текста:

Сляпо коте, обречено на смърт на улицата в Дупница, вече е щастливо американче, забравило ужаса и страданието.
Начало на щастливата приказка поставя дупничанинът Симеон Чучуков, който забелязва сляпото, лутащо се в района на кв. „Яворов”, коте през месец март. Първоначално Симеон прибира котето в гаража си. Той е единственият, който взема присърце жестоката съдба на бездомничето, въпреки, че лутайки се то е попадало пред погледите на мнозина. Оцеляло е по чудо, защото попадайки пред автомобил или друга опасност единствената реакция на котето е било да застива и да опитва да се ориентира със слуха си.
След като успява да улови котето, Симеон се грижи за него, учейки го да свикне с присъствието на хора, а след това се свързва с организацията Let’s Adopt.


„Котето е напълно сляпо. Вместо очи има дупки. От Let’s Adopt дойдоха да го вземат. За съжаление не можеше да се направи нищо и зашиха очните дъна”, разказва Симеон.
Най-вероятната причина за състоянието на котето е прекарана вирусна инфекция, в следствие на която очичките му са изтекли.
Приказката, започната с жест на добро в Дупница, продължава чрез организацията Let’s Adopt. Събират се дарения за пухчето, правят му се изследвания, преминава лечение, а след като напълно укрепва, започва търсенето на семейство за страдалчето. Историята на котето от Дупница трогва стотици, хиляди по целия свят, но дома и сърцето си за котето отваря американско семейство.
Осиновител на пухчето е Мартин Тъкър, а в дома му любов изстрадалото дупничанче получава не само от хората, но и от предишната котка на семейството.
Напълно променено, пораснало, красиво и спокойно котето вече има не само американски паспорт и свое любящо семейство, но и свои са катерушки и двор, където се разхожда, като напълно здрава котка.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети