Кмет иска изселването на покемоните от града си, били анархисти

DenNews.bg
17.08.2016
размер на текста:

Кмет поиска незабавното „изселване” на всички покемони от границите на френския град Бресол. Фабрис Бовоа е отправил искането си към базираната в Калифорния компания Ниантик, създател на играта Pokemon Go, смесваща реалност с виртуална реалност.
Бовоа се надява, че компанията ще премахне виртуалните създания от неговото градче и така че се сложи край на "заселването на анархисти", както той нарича виртуалните покемони.
Кметът на Бресол е възмутен, че от фирмата създател на играта, не са поискали разрешението му за разполагането на покемони в неговото населено място.
Когато някой иска да отвори кафене или ресторант, той иска предварително разрешение за това от кмета. Същото е в сила и за хората, които искат да извършват някаква дейност на обществено пространство или да заемат част от публичното пространство. Така че Ниантик е трябвало също да кандидатства за разрешително, въпреки че заселничеството на покемоните в Бресол е виртуално.
Бове каза още, че сега покемони има дори на местния мемориал за жертвите на войните.
Според кмета освен това играта води до опасно увлечение у младите хора.
След неотдавнашни оплаквания Ниантик премахна покемоните от такива обекти като американския Музей в памет на жертвите на Холокоста, от японския Мемориален комплекс в Хирошима и от камбоджанския Музей на геноцида.
Pokemon Go завладя целия свят, тъй като тя изпраща играчите в реалния свят да търсят дигитални персонажи, които се появяват на екраните на техните смартфони.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети