Арестуваха миската Анита Мейзер за убийството на мъжа й

DenNews.bg
15.08.2016
размер на текста:

 С постановление на Окръжната прокуратура 52-годишната Анита Желева е обвинена за причиняване на смърт по непредпазливост, информират от Пресцентъра на МВР.
В хода на полицейските действия по „горещи“ следи, в рамките на 24 часа полицията във Върна, под ръководството на Окръжната прокуратура, разкри извършителя на тежко криминално престъпление. За причиняване на смърт по непредпазливост, вследствие на умишлено нанесена средна телесна повреда /престъпление по чл.124, ал. 1 от НК/, като обвиняема е привлечена Анита съпруга на починалия Николай Димов. Дамата е известна в обществото като Анита Мейзер.
С постановление на наблюдаващия делото прокурор от Окръжната прокуратура 52-годишната жена е задържана за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено искане във Варненския окръжен съд за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Анита Желева.

Сигналът за починало лице в жилищна сграда в района на „Евксиноград” във Варна е получен вчера в ранните сутрешни часове. Убитият и Мейзер живеели на семейни начала там.

Причината за смъртта на 40-годишния мъж ще бъде ясна, след като излязат резултатите от съдебномедицинската експертиза, заяви заместник-окръжният прокурор на Варна Радослав Лазаров, който е и говорител на Окръжната прокуратура. Той обясни, че такава експертиза няма как да бъде изготвена за 24 часа.

Той обясни, че престъплението, в което е обвинена Анита Мейзер, се наказва с лишаване от свобода от 2 до 8 години.

Предстои Окръжната прокуратура да внесе искане във Варненския окръжен съд за вземане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо Мейзер.

От прокуратурата категорично заявиха, че Николай Димов не е заклан, а удушен. Говорителят й отправи упрек към медиите за „свободните съчинения”.

Радослав Лазаров не пожела да коментира обстоятелствата около деянието. Той отказа коментира и предположения, че Мейзер е причинила смъртта на мъжа си по време на садо-мазо страсти, уточнява Varna utre.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети