Турист предизвика масово сбиване, снимал мюсюлманки на плажа

DenNews.bg
15.08.2016
размер на текста:

Турист, решил да снима на плажа мюсюлманки, облечени в буркини-женски бански костюм, изцяло покриващ тялото, предизвика масови сбивания и напрежение във френския град Бастия, в северната част на остров Корсика.
Според ислямските фундаменталисти, само в такова облекло мюсюлманките имат право да посещават плажовете.
Само преди броени дни властите в Кан приеха разпоредби за забрана на буркините по градските плажове. Мярката беше предприета заради съображения, свързани със сигурността и обществения ред.

„Това се случи понеже турист се опитал да направи снимки, а произхождащите от Арабския Магреб (страните от Северна Африка – б. р.) не искат жените им да бъдат снимани. Всичко започна по съвсем тривиален повод.” – коментира местният кмет пред телевизионния канал TF1.
Според френските медии, фотографът е бил нападнат от местни тийнейджъри. След това са се присъединили възрастни мъже, въоръжени с хладно оръжие.
Според информация на в. „Le Monde” при сблъсъците, в които са участвали десетки хора, се е стигнало до бой с тояги и камъни, а някои от участниците в сбиването са носели брадви.
Безредиците са били прекратени след намесата на около 100 служители на реда.
Пострадали са 4-5 души, сред които и бременна жена. Няколко коли са били запалени. Размириците бяха последвани от протести. Източник: news.bg

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети